0 items
€ 0,00
  • Geen producten in uw winkelwagen.
Omhoog

Coteaux de Botrys

Coteaux de Botrys is opgericht in 1998 door wijlen generaal Joseph G. Bitar en vandaag de dag strekt de wijngaard zich uit over 10ha, met meer dan 50.000 wijnranken. Het huis is gelegen in Noord-Libanon in de Batroun regio, rond Kfifane, Jrane en Edde, op een hoogte van 250-400 meter. Botrys is de naam die de Feneciërs en Grieken gaven aan dit gebied. Deze regio heeft de ideale omstandigheden voor het verbouwen van wijn en Coteaux de Botrys krijgt dan ook steeds meer bekendheid als producent van uitzonderlijk goede wijnen, wat gelijk aantoont dat er ook buiten de beroemde Bekaa vallei goede wijnen worden geproduceerd. Coteaux de Botrys produceert 3 verschillende rode wijnen, gemaakt uit de volgende druiven: Syrah, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre en Grenache.

Vandaag de dag is het bedrijf eigendom van de dochters van generaal Bitar en zij maken met dezelfde passie wijn, met als doel top kwaliteit af te leveren.
Aangezien het een relatief klein chateau betreft (jaarproductie 40.000 flessen), worden de druiven handmatig geplukt, waarbij de focus op top kwaliteit voorop staat. Verder wordt er gebruik gemaakt van traditionele productie methoden, waaronder het gebruik van enkel organische en non-chemische meststoffen.

 

NAAR DE WIJNEN VAN COTEAUX DE BOTRYS